Althéra® HMO od Nestlé Health Science

Althéra® HMO:
pokrok v řešení alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM)

Příprava výživy pro vaše miminko je s našimi výrobky velmi podobná tomu, jak připravujete standardní kojenecké výživy.

Níže naleznete detailní pokyny k přípravě výživy Nestlé Althéra® krok za krokem.

 

Jak připravit výživu Nestlé Althéra®: Pokyny krok za krokem

 

Pokyny pro použití - VAROVÁNÍ: Nepřevařená voda, nevyvařené lahve nebo nesprávné rozpuštění může způsobit onemocnění vašeho miminka. Nesprávné skladování, manipulace, příprava a krmení mohou eventuálně vést k nežádoucím účinkům na zdraví vašeho miminka.


Varování:

  • Připravujte vždy jen jednu lahev.
  • Očistěte prostor, kde budete lahev připravovat.
  • Okamžitě použijte ke krmení a dodržujte přesně pokyny.
  • Neskladujte nedopitý obsah lahve; nepoužitou porci zlikvidujte.
  • Při krmení miminko vždy držte.
  • Pokud necháte miminko bez dozoru, může dojít k udušení.
  • Při krmení postupujte podle doporučení svého lékaře.


Tabulka krmení

Věk kojence

Množství na jednu porci

Počet porcí za den

Voda (ml)

Počet odměrek*

1-2 týdny

90

3

6

3-4 týdny

120

4

5

2. měsíc

150

5

5

3-4 měsíce

180

6

5

5-6 měsíců

210

7

5

Od 5. (7.) měsíce**

210

7

3-4

 

*Používejte pouze přiloženou odměrku. Použití většího nebo menšího množství prášku, než uvádí tabulka, povede buď k dehydrataci, nebo nezajistí vašemu miminku řádnou výživu. Neměňte vzájemné poměry bez porady s lékařem.
** Nezavádějte do stravy vašeho miminka jiné potraviny bez konzultace s lékařem.


Velikost odměrky
Nestlé Althéra®: 4,4 g


Bližší informace naleznete na etiketě na nádobě.


Stáhnout složení Nestlé Althéra® HMO

EFEKTIVNĚ ULEVUJE OD PŘÍZNAKŮ A PODPORUJE ZDRAVÝ RŮST

Kojenci s ABKM čelí akutním problémům s gastrointestinálními, kožními a/nebo respiračními příznaky.21-24 Je prokázáno, že formule Althéra® HMO je hypoalergenní a má velmi nízký alergenní profil díky nejmodernějšímu procesu hydrolýzy společnosti Nestlé Health Science .1-5 Je prokázáno, že formule Althéra® HMO účinně zbavuje kojence příznaků ABKM 1-4,6,7 a rovněž podporuje normální růst.1,2,6,7,15-17

Kožní příznaky

(např. ekzém, kopřivka, ...)

Gastrointestinální příznaky

(např. zvracení, kolika, průjem, ...)

Respirační příznaky

(např. sípavé dýchání, ...)

Obecné příznaky

(např. neutěšitelný pláč, neprospívání, anafylaxe)



VÝHODY V PODPOŘE IMUNITY

ABKM je imunitně zprostředkované onemocnění. Je spojena s dysbiózou střevní mikrobioty, která ovlivňuje zrání imunitního systému a způsobuje u kojenců zvýšené riziko infekcí a budoucích alergií 8,25-33 Althéra® HMO obsahuje laktózu a rovněž 2’-fukosyllaktózu (2’FL) a lakto-N-neotetraózu (LNnT). 2’FL a LNnT jsou strukturně identické se dvěma významnými oligosacharidy lidského mléka (HMO).†8-13,34,35

Laktóza a HMO podporují růst prospěšných bakterií ve střevě

HMO posiluje střevní bariéru tím, že podporuje zrání střevních buněk

HMO eliminuje patogeny pomocí efektu návnadových receptorů

HMO řídí zrání imunitního systému, což vede k vyváženější reakci Th1/Th2

KOJENCI KRMENÍ KOJENECKOU FORMULÍ OBSAHUJÍCÍ 2’FL A LNnT
MĚLI MÉNĚ INFEKCÍ A UŽÍVALI MÉNĚ LÉKŮ6,7,13



Snížení infekcí, např. infekcí horních a dolních dýchacích cest6,7,13


Snížené užívání antibiotik a antipyretik

Často kladené dotazy

Vysoký příjem bílkovin v raném věku byl spojen se zvýšeným rizikem vysokého BMI a obezity v pozdějším životě.37,38 Proto jsme v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky snížili celkový obsah bílkovin ve formuli Althéra® HMO na 1,85 g na 100 ml, což je nejnižší úroveň ze všech extenzivně hydrolyzovaných formulí. Je klinicky prokázáno, že formule Althéra® HMO podporuje růst kojenců, který odpovídá růstu zdravých kojenců.1,2,6,7



NAŠE ŘADA FORMULÍ NA PODPORU IMUNITY PŘI ALERGII NA BÍLKOVINU KRAVSKÉHO MLÉKA (ABKM)


Naše řada výživových řešení je šitá na míru kojencům a malým dětem s alergií na bílkovinu kravského mléka a jinými potravinovými alergiemi/intolerancemi. Celá řada byla navržena tak, aby pomohla zvládnout alergii na bílkovinu kravského mléka v raných fázích, a to i od samého začátku.

Strukturně identické oligosacharidy lidského mléko nepocházejí z mateřského mléka.

REFERENCES

  1. Niggemann B, et al. Safety and efficacy of a new extensively hydrolysed formula for infants with cow’s milk protein allergy. Pediatr Allergy Immunol 2008;19(4):348-354.
  2. Vandenplas Y, et al. Treating cow’s milk protein allergy: a double-blind randomized trial comparing two extensively hydrolysed formulas with probiotics. Acta Paediatr 2013;102(10):990-8.
  3. Nowak-Wegrzyn A, et al. Confirmed Hypoallergenicity of a Novel Whey-Based Extensively Hydrolyzed Infant Formula Containing Two Human Milk Oligosaccharides. Nutrients 2019;11(7):E1447.
  4. Nowak-Wegrzyn A, et al. Hypoallergenicity of a whey-based, extensively hydrolysed infant formula prepared with nonporcine enzymes. Allergy 2019;74(8):1582-1584.
  5. Nutten S, et al. Peptide size profile and residual immunogenic milk protein or peptide content in extensively hydrolysed infant formulas. Allergy 2019. Doi: 10.1111/all.14098.
  6. Nestlé Health Science, data on file. CINNAMON study.
  7. Vandenplas Y, et al. Growth, tolerance and safety of an extensively hydrolysed formula containing two human milk oligosaccharides in infants with cow’s milk protein allergy. Abstract presented at PAAM. Florence, Italy, October 19, 2019.
  8. Francavilla R et al. Effect of lactose on gut microbiota and metabolome of infants with cow’s milk allergy. Pediatr Allergy Immunol 2012;23:420-427.
  9. Bode L. Human milk oligosaccharides: Every baby needs a sugar mama. Glycobiology 2012;22(9):1147-1162.
  10. Donovan SM and Comstock SS. Human Milk Oligosaccharides Influence Neonatal Mucosal and Systemic Immunity. Ann Nutr Metab 2016;69(suppl 2):42-51.
  11. Sela DA and Mills DA. Nursing our micriobiota: molecular linkages between bifidobacterial and milk oligosaccharides. Trends Microbiol 2010;18(7):298-307.
  12. Ayechu-Muruzabal V, et al. Diversity of Human Milk Oligosaccharides and Effects on Early Life Immune Development. Front Pediatr 2018;6:239.
  13. Puccio G, et al. Effects of Infant Formula With Human Milk Oligosaccharides on Growth and Morbidity: A Randomized Multicenter Trial. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2017;64(4):624-631.
  14. Le Huëron-Luron I, et al. Breast- v. formula-feeding: impacts on the digestive tract and immediate and long-term health effects. Nutr Res Rev 2010;23(1):23-3.
  15. Nutten S. Proteins, Peptides and Amino Acids: Role in Infant Nutrition. Nestle Nutr Inst Workshop Ser. 2016;86:1-10.
  16. Thakkar SK, et al. Protein Evolution of Human Milk. Nestle Nutr Inst Workshop Ser. 2016;86:77-85.
  17. Lönnerdal B, et al. Longitudinal evolution of true protein, amino acids and bioactive proteins in breast milk: a developmental perspective. J Nutr Biochem 2017;41:1-11.
  18. Nestlé Health Science data on file. Althéra® versus Nutramigen® competitive benchmarking test.
  19. Maslin K, et al. Palatability of hypoallergenic formulas for cow's milk allergy and healthcare professional recommendation. Pediatr Allergy Immunol.
  20. 2018;29(8):857-862.
  21. Miraglia Del Giudice M, et al. Flavor, relative palatability and components of cow’s milk hydrolysed formulas and amino acid-based formula. Ital J Pediatr. 2015;41:42.
  22. Koletzko S, et al. Diagnostic Approach and Management of Cow’s-Milk Protein Allergy in Infants and Children: ESPGHAN GI Committee Practical Guidelines. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2012;55(2):221-229.
  23. Luyt D, et al. BSACI guideline for the diagnosis and management of cow’s milk allergy. Clin Exp Allergy 2014;44(5):642-672.
  24. Muraro A, et al. EAACI Food Allergy and Anaphylaxis Guidelines: diagnosis and management of food allergy. Allergy 2014;69(8):1008–1025.
  25. Host A and Halken S. Cow's milk allergy: where have we come from and where are we going? Endocr Metab Immune Disord Drug Targets 2014;14(1):2-8.
  26. Azad MB, et al. Infant gut microbiota and food sensitization: associations in the first year of life. Clin Exp Allergy 2015;45(3):632-643.
  27. West CE, et al. The gut microbiota and its role in the development of allergic disease: a wider perspective Clin Exp Allergy 2015;45(1):43–53.
  28. Thompson-Chagoyan OC, et al. Faecal Microbiota and Short-Chain Fatty Acid Levels in Faeces from Infants with Cow‘s Milk Protein Allergy Int Arch Allergy Immunol 2011;156(3):325–332.
  29. Chin AM, et al. Morphogenesis and maturation of the embryonic and postnatal intestine. Semin Cell Dev Biol 2017;66:81-93.
  30. Tanaka M and Nakayama J. Development of the gut microbiota in infancy and its impact on health in later life Allergol Int 2017;66(4):515-522.
  31. Newburg DS and Walker WA. Protection of the Neonate by the Innate Immune System of Developing Gut and of Human Milk. Pediatr Res 2007;61(1):2-8.
  32. Woicka-Kolejwa K, et al. Food allergy is associated with recurrent respiratory tract infections during childhood. Postepy Dermatol Alergol 2016;33(2):109-113.
  33. Juntti H, et al. Cow’s Milk Allergy is Associated with Recurrent Otitis Media During Childhood. Acta Otolaryngol 1999;119(8):867-873.
  34. Tikkanen S, et al. Status of children with cow’s milk allergy in infancy by 10 years of Age. Acta Paediatr 2000; 89(10):1174-1180.
  35. Berger B, et al. Linking Human Milk Oligosaccharides, Infant Fecal Community Types, and Later Risk To Require Antibiotics. mBio 2020;11(2):e03196-19.
  36. Kunz C, et al. Influence of Gestational Age, Secretor, and Lewis Blood Group Status on the Oligosaccharide Content of Human Milk. Pediatr Gastroenterol Nutr 2017;64(5):789-798.
  37. Heine RG, et al. Lactose intolerance and gastrointestinal cow’s milk allergy in infants and children – common misconceptions revisited. World Allergy Organ J 2017;10(1):41.
  38. Rolland-Cachera MF, et al. Nutrient Intakes in Early Life and Risk of Obesity. Int J Environ Res Public Health. 2016;13(6):2-7.
  39. Haschke F, et al. Early-Life Nutrition, Growth Trajectories, and Long-Term Outcome. Nestle Nutr Inst Workshop Ser. 2019;90:107-120.
  40. EFSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies), 2014. EFSA J 2014;12(7):3760.
  41. Petrus, N.C.M., Schoemaker, A.A., van Hoek, M.W. et al. Remaining symptoms in half the children treated for milk allergy. Eur J Pediatr 2015;174(6):759-765.


DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Matky by měly být povzbuzovány, aby pokračovaly v kojení, i když jejich kojenci mají alergii na bílkovinu kravského mléka. Úplné vyloučení všech zdrojů bílkovin kravského mléka ze stravy matky obvykle vyžaduje kvalifikované nutriční poradenství. Pokud bude přijato rozhodnutí o použití speciální formule určené pro kojence, je důležité poskytnout pokyny ohledně správného postupu přípravy, přičemž je třeba zdůraznit, že nepřevařená voda, nesterilizované lahve nebo nesprávné ředění mohou vést k onemocnění. Formule pro zvláštní lékařské účely určená pro kojence musí být používána pod lékařským dohledem.